Mushrooms4Life voldoet nu al aan de toenemende vraag naar biologische paddenstoelen supplementen. Er wordt verwacht dat de markt voor gezonde paddenstoelen aan de voet staat van een ongekende groei. Paddenstoelen worden volgend jaar dé gezondheidstrend en bij Mushrooms4Life springen ze daar op in door capsules, poeders en zelfs sporen op te nemen in een bijzonder assortiment.

Waarom deze 3 medicinale paddenstoelen zo populair zijn.

Medicinale paddenstoelen: top 3
De natuur kent vele geheimen voor ons. Langzaam maar zeker komen we achter steeds meer eigenschappen van planten – denk aan hennep – en schimmels… Schimmels? Ja, zeker. Medicinale paddenstoelen zijn schimmels waaraan vele heilzame eigenschappen worden toegedicht. Eigenlijk een natuurproduct nét zo mooi als CBD.

Op dit moment zijn er drie populaire varianten in omloop wat betreft medicinale paddenstoelen; Lion’s Mane, Reishi en Chaga. Deze drie paddenstoelen bezitten allemaal hun eigen specifieke kwaliteiten.

1. Lion’s Mane
Lion’s Mane (of pruikzwam) een paddenstoel wat eigenlijk helemaal niet op een paddenstoel lijkt. Het traditionele concept stam met hoedje wordt hier volledig overhoop gegooid. Deze zwam heeft namelijk lange, buigzame stekels. Wanneer je deze zwam ziet – wat niet snel gebeurt overigens, hij is namelijk best zeldzaam – heeft hij eerder een knuffelig, zacht uiterlijk.

Wanneer je deze zwam inneemt heeft het een verbluffende uitwerking. Zo richt deze zwam zich eigenlijk op de motor van je lichaam: je brein. Het richt zich op de een gezonde hersenchemie, je geheugen en de algemene gezondheid van lichaam en geest.

2. Reishi
Reishi is een mushroom die afkomstig is uit het Verre Oosten. Het wordt vaak aangeduid met de ‘Feel-good paddenstoel’, omdat het zoveel positieve uitwerkingen heeft op het lichaam. Zo is het bijvoorbeeld goed voor je geheugen, energieniveau, lever, huid, hart- en bloedvaten en immuunsysteem.

3. Chaga
Naar de Chaga paddenstoel wordt wel eens verwezen als de ‘diamant van het bos’ of ‘koning van de kruiden’. Deze zwam lijkt het minst op een paddenstoel. Eerder als een zwartgeblakerd stukje schors van een boom. Niets is minder waar. De echte schoonheid zit ook bij deze zwam van binnen.

Het bijzondere van deze Chaga is dat het een plantaardig antibioticum is. Zo kan de Chaga – op zijn zachtst gezegd – een waardevolle aanvulling zijn bij hart- en vaatziekten, suikerziekte, psoriasis of aids. Het dient nooit je reguliere antibiotica te vervangen. Wel kan het extra genomen worden als voedingssupplement.

Duik in de wereld van medicinale paddenstoelen
Steeds meer mensen gebruiken medicinale paddenstoelen, waaronder deze drie. Waarom? Omdat het een hele waardevolle aanvulling op jouw dieet kan zijn. Ze hebben niet alleen een wonderlijk verhaal, maar kunnen ook echt iets voor je betekenen. . Daarom willen we je ook graag een tip geven; verdiep je eens voor het slapengaan in Lion’s Mane, Reishi of Chaga. Je krijgt er geen spijt van!